Servisi »

Naši projekti »

Partneri »

ECO VOLUNTEER

 

TAKMIČENJE IMAGINE CUP 2011

 

U petak, 29. aprila 2011. godine, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu održano je osmo po redu finale Software Design kategorije Microsoftovog studentskog takmičenja Imagine Cup. Uzbudljivo nadmetanje trajalo je veći deo dana, a svoje projekte predstavilo je ukupno pet ekipa sa tri srpska univerziteta i sa jedne visoke škole: ekipe su došle sa univerziteta u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i sa Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice. Takmičenje su u Srbiji podržali: kompanija Telekom Srbija, prijatelj takmičenja, Ministarstvo za omladinu i sport i Univerzitet u Beogradu, podržavaoci takmičenja, kao i Svet Kompjutera, medijski pokrovitelj takmičenja.

 

Ekipa naše Škole VTŠ Team se predstavila sa projektom Eco Volunteer koji na inovativan način pokušava da reši problem divljih deponija primenom informacionih tehnologija. Projekat Eco Volunteer predstavlja složen eko sistem koji se sastoji od web portala, desktop aplikacije i mobilne aplikacije  

 

Članovi VTŠ Team-a: Henrik Labadi (student druge godine informatike), Silard Nađ (student treće godine informatike) i mentor mr Zlatko Čović. Smatramo da je uspeh to što smo ušli u finale među 5 najboljih ekipa u Srbiji. Naravno da su očekivanja bila veća ali je žiri drugačije odlučio. Da li se isplatilo? Svakako da je ovaj nastup doneo višestruku korist, pre svega medijska reklama za Visoku tehničku školu strukovnih studija, veliko iskustvo a Labadi Henrik je zvanično posato MSP (Microsoft Student Partner).

Team

 

Team

PRIZNANJE NA KONKURSU „MOJE ZELENO DELO“

 

Visoka tehnička škola strukovnih studija (VTŠ Team) dobila je priznanje na konkursu "Moje zeleno delo" koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. Priznanje je dodeljeno za projekat internet portal Ecovolunteer.