Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Ko su „Novi lideri“ Subotice?

Novi lideri je projekat studentske organizacije AIESEC koji se realizuje od 2006.godine. Sastoji se iz jednodnevnih konferencija širom gradova Srbije i završne konferencije u Beogradu.

25.aprila se održava jednodnevna konferencije u prostorijama Fondacije za omladinsku kulturu Danilo Kiš sa početkom u 10h.

 

Cilj projekta je da mlade širom Srbije podstakne da postanu aktivni članovi društva i utiču na pozitivne promene u svom okruženju. „Ideja. Inicijativa. Inspiracija.“  je slogan koji opisuje put razvoja jednog lidera. Ideja je početak samog razvoja, inicijativa je neophodna da bi došlo do pozitivne promene, a inspiracija je ono što jedan lider ostavlja drugima kao podsticaj.

Ove godine bavimo se pitanjem omladinskog aktivizma i postavljamo pitanje: “Zašto čekaš druge? Samo zvezde padaju sa neba.”

 

U Subotici će nam se predstaviti mladi preduzetnici, lideri koji su uradili stvari kojima su pokrenuli svoje okruženje. Oni će nam ukratko predstaviti svoje uspešne priče i potruditi se da otklone sve dileme koje mladi imaju kada krenu da razmišljaju o rešenju nekog problema.

Pored sjajnih govornika, imaćemo priliku i da čujemo nešto više o socijalnom preduzentištvu i biće organizovana radionica.

Realizaciju ove konferencije pomogli su naši prijatelji iz Kancelarije za mlade iz Subotice. Oni su prepoznali vrednost ove konferencije kao vid neformalnog obrazovanja i značaj podrške mladima.

 

Konferencija je namenjena srednjoškolcima treće i četvrte godine, studentima, i svim proaktivnim mladima do 30 godina starosti.

 

Više informacija možete pronaći na sajtu: http://www.newleaders.org.rs/. Za konferenciju se možete prijaviti popunjavanjem prijave OVDE. Ostale aktivnosti možete pratiti putem fejsbuk stranice “New Leaders Conference”.