Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Elektromobil 2010

Kiemelkedő eredménnyel tértek vissza a II. Elektromobil versenyről a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola diákjai. A versenyt Április 16-án és 17-én rendezték meg Miskolcon, Magyarországon. A versenyre több mint száz csapat jelentkzett Magyarországról, Szlovákiából, Romániából, Horvátországból, Németországból. Szerbiából iskolánk következő 5 csapata vett részt:

  • A „Rozsda“ csapat tagjai: Ilcsik Szebasztián, Rozinka Zoltán, Pópity Tamás, Rezničenko Boris, Krizsán Attila

  • A „VTS – team” csapat tagjai: Bene Kristóf, Kamár Ottó, Bús Csaba, Jódal Ákos, Zsoldos Zoltán

  • A „Tisza csapat” csapat tagjai: Császár Zoltán, Csonka Rudolf, Demus Gábor, Pinter Ervin

  • A „VEMT” csapat tagjai: Nagy Árpád, Mraznica István, Borsos Sándor, Keceli M. Ákos, Barbulovity Tibor

  • A „No fear” csapat tagjai: Nagy Abonyi Zsolt, Nagy Szabolcs, Bajusz Tamás, Tari Szabolcs


Mind az öt csapatunk sikeresen átment a minősítői vizsgán, és így részt vehettek a teljes versenyen is. A „VTS-team” és a „No fear” mint a 2. és 14. Selejtező nyertesei bekerültek a legjobb 20 csapat közé. Ez kiemelkedő sikernek számít, figyelembe véve, hogy előszőr vesznek rész ilyen jellegű versenyen, és pénzügyi támogatottságuk is alúlmarad egyes külföldi csapatokéval szemben.
Az elért eredményeink arra ösztönöznek bennünket, hogy feltétel nélkül részt vegyünk a következő évben és lehetőségeinkhez mérten igyekezzünk bekerülni az elődöntöbe, illetve magába a döntöbe.
Ezúton szeretném megköszönni a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának, valamint azoknak az intézménynek és személynek akik mint anyagilag és morálisan is támogatták a kezdeményezést, és természetesen a versenyző főiskolai hallgatóknak is részvételüket és odaadó munkájukat.


Fürstner Igor