Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Köszöntő

Kedves Vendégünk, szeretettel köszöntöm Iskolánk, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola honlapján!

Kérem, töltsön velünk néhány percet és ismerje meg pár kattintással Intézményünket. Weboldalunk bővebb információkat kínál szakirányainkról, tanárainkról, hallgatóinkról, tanulmányi sikereikről és egyéb aktivitásokról, amelyek Iskolánkban zajlanak.

Intézményünk 1960. alapult és hamarosan vezető intézménnyé vált műszaki felsőoktatás területén az országban. Az elmúlt több mint fél évszázad alatt több ezer mérnök szerezte meg Intézményünkben diplomáját különböző műszaki és mérnökszakokon, és büszkén mondhatjuk, hogy ez a mérnökgárda képezte akkoriban, ahogy képezi ma is, szűkebb és tágabb régiónk műszaki, ipari fejlődésének egyik alapkövét. Főiskolánk két fő pillérre helyezte oktatási rendszerét. Ez egyrészt, az elméleti alapokra és a legújabb műszaki-tudományos eredmények oktatására összpontosít, másrészt, ezen elméleti tudás a gyakorlatban való alkalmazására fekteti a hangsúlyt, mint második pillérre. Számunkra kiemelkedően fontos, hogy olyan szakmai kádert képezzünk, akik nem csak elméletben ismerkedtek a mérnöktudományokkal, de ezeket át is tudják vinni a gyakorlatba, alkalmazni a munkafolyamatokban, és valós projektekben gyakorlati megoldásokká alakítani. Oktatásunkban az aktív műveletek kerülnek előtérbe, hallgatóink megtanulnak: kiszámítani, programozni, optimalizálni, megjavítani, szimulálni, ellenőrizni, tesztelni, és újra tesztelni.

Főiskolánkat nemcsak az teszi sikeressé, hogy kitűnő tanári karral rendelkezünk, hanem, hogy a motivált, szorgalmas hallgatókkal dolgozunk. Ezzel garantálhatjuk, hogy a jövőben is elérjük kitűzött célunkat, mégpedig, hogy jól képzett mérnökök végezzenek Főiskolánkon, akik a mérnöki szakma hasznos tagjaivá válnak és hozzájárulnak munkájukkal, tudásukkal társadalmunk fejlődéséhez.

Tisztelettel, Fürstner Igor igazgató