Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

ELTE Kárpát-medence Magyar Nyári Egyetem

A felvételt nyert hallgatóknak július elején kezdetét vette a Budapesten megrendezettELTE Kárpát-medence Magyar Nyári Egyetem. A többszáz hallgató eloszlott a fő témakörökáltal behatárolt szekciók között.

KÉPEK

A hosszú út után az első nap a közös megnyitóval indult, majd délután kezdetét vette atanítás úgy nekünk, informatikusoknak, mint a más témakörű oktatásban résztvevőknek is. Napinyolc órán keresztül voltunk az egyetem termeibe azonos, illetve egymáshoz kapcsolódótémakörökről, programnyelvekről tartott előadásokon. A délelőtt megtartott órákon elméletitudásunk gazdagították, illetve felkészítettek a délutáni számítógépes gyakorlatok témájára agyorsabb haladás végett. Az oktatást egy rövidke ebéd szakította félbe, amelyet aszálláshelyünkől néhány percre fogyaszthattunk el. A hosszúra nyúló tanítási órák után mindennap lehetőségünk akadt különféle szabadidős programok közül választani, melyek céljaleginkább a helyszín, környék látnivalóit megtekinteni, s ezen helyek, tárgyak eredetéről némitörténelmi ismereteket szerezni. Majd az utolsó nap, a záróünnepség, s a diplomák kiosztása utána szervezők egy egész napos egri kirándulást szervezve biztosították, hogy mindenkinek vidámemlékekkel záruljon a hét.

Személy szerint kiváncsi voltam, s minden napra választottam a felkínált szabadidősprogramok közül, melynek csak egy hátulütője volt: a nap 24 órája kevés lett...A szervezők tervei szerint következő évben is megszervezik a nyári egyetemet, amelyalkalmával újabb hallgatók, vagy akiknek nem volt elég egy hét, részvételt nyerhetnek, sismereteket szerezhetnek a magyarországi oktatásról, illetve a különböző programnyelvekről.