Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Hallgatóink második helyezettet nyertek!

A szabadkai CMOS csapat, mint egyetlen főiskolai csapat, kitűnő eredményt ért el az erős mezőnyben megszerzett második hellyel. A CMOS csapat tagjai: Pálfi Szuzanna, villamosságtan és számítástechnika mérnöke (a mechatronika specializációs szakának hallgatója), Fodor Balázs (harmadéves számítástechnika-szakos hallgatónk), Viktor Vojnić (másodéves műszaki informatikaszakos hallgatónk) és Nikola Novaković (másodéves internet és elektronikus ügyvitelszakos hallgatónk). Mentoruk prof. dr.Zlatko Čović, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Informatika Tanszékének vezetője.

Az országos döntőn első helyezést ért el a BarFoo csapat, aki Szerbiát képviseli majd a világdöntő online elődöntőjén. Dr. Miroslava Raspopović, a Metropolitan Egyetem Informatikai Technológiák Karának (FIT) dékánja nyilatkozatában kiemelte, hogy a zsűrinek nagyon tetszettek a csapatok ötletei és, hogy a nyertes csapat kiválasztásánál csak árnyalatok, részletek döntöttek.

A Microsoft Szerbia által kiosztott nyereményeken kívül, mind az öt csapat kapott egy „képviselői kártyát” a BelgradeVenture Forum-ra (http://www.belgradeventureforum.org), amely a legnagyobb beruházási fórum Szerbiában, a befektetők és vállalkozók egyedülálló nemzetközi találkozója. Legyünk büszkék csapatunkra, mely megmutatta, hogy kitartással és szorgalommal szép és nagyon jó eredmények érhetők el. Gratulálunk a csapat tagjainak!