Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pályázat az Egységes Európai Gazdasági Oklevél - EBC*L képzésen való részvételre

Pályázat az Egységes Európai Gazdasági Oklevél - EBC*L képzésen való részvételre
(European Business Competence* Licence)


Az alapvető gazdasági ismeretek ma már nemcsak a gazdasági szakemberek privilégiuma, hanem a mindennapi élet szerves részévé vált. A munkahelyek jelentős részén egyre inkább elvárásként fogalmazódik meg, hogy a munkaadók, de a munkavállalók ugyanúgy rendelkezzenek a gazdasági életben, a közigazgatásban és az adminisztrációs munkában mindenképpen szükséges üzleti, gazdasági ismeretekkel. Elvárás, hogy olyan kompetens személyek legyenek, akik ismerik a vállalkozás gazdasági céljait, értik a közgazdászok használta szófordulatokat, valamint rendelkeznek a vállalkozói gondolkodás- és cselekvésmód megvalósításához szükséges alapismeretekkel, növelve ezzel a vállalkozás hatékonyságát. Az Európai Unió szorgalmazza, hogy minél nagyobb számú munkaadó és munkavállaló rendelkezzen az említett kompetenciákkal, készségekkel és vegyen részt az EBC*L (European Business Competence Licence - EBC*L) képzésben, hogy ezáltal jobb munkahelyet és szociális biztonságot biztosítson magának, de ugyanakkor az ország gazdasága pedig nagyobb versenyképességet érjen el a nemzetközi piacon.

A neves, nemzetközileg elismert szakemberek által kidolgozott program a vállalatgazdasági ismereteket újraértelmezte és egy egységes európai szabványrendszer felállításával egységessé, Európa szinten elfogadottá tette. Az EBC*L, Bécsben székelő központ említett programja Szerbiában is akreditált és elismert, az angol nyelvű diplomát Bécsben állítják ki és Európa 23 országában ismerik el. Számos ismert cég alkalmazza az EBC*L – t belső oktatási programként (Siemens, T-Mobile, Xerow, Bayer, Unica, Samsung).

A Szabadkai Helyi Önkormányzat, a Nyitott Távlatok civil szervezet valamint a Szabadkai Üzleti Inkubátor közösen egy továbbképző szeminárium indítanak az EBC*L gazdasági oklevél megszerzésére két csoport számára, az egyiket magyar, a másikat pedig szerb nyelven. A szemináriumot az Üzleti inkubátor helységeiben tartják akkreditált képzők közreműködésével 48 óra terjedelemben. A képzés után hivatalos vizsga következik. A

P Á L Y Á Z A T

az érdekelt kis- és középvállalkozások vezetői számára tervezett képzést 2009. júniustól augusztus közepéig tervezzük. A jelentkezés feltételei:

- A pályázó személy kis- ill. középvállakozás tulajdonosa vagy munkatársa
- A pályázó kész arra, hogy elsajátítsa és alkalmazza az Egységes Európai Gazdasági Oklevél által meghatározott tananyagot és abból sikeresen vizsgát is tegyen (kérjük, írja meg, milyen nyelven szeretné hallgatni a képzést)
- A pályázó világosan meg tudja indokolni azt, hogy miért van szüksége a képzésre, azaz a cége fejlesztésével kapcsolatos terveivel összefüggésbe tudja hozni.

A szemináriumon való részvétel a képzés árának 50%-os participációját feltételezi, amely jelen esetben 15.000 dinár.

A jelentkezési formanyomtatvány az Üzleti Inkubátorban beszerezhetőek, illetve letölthető a www.bis-su.rs weboldalról, valamint érdeklődni lehet a 024-544-044 telefonszámon,. A jelentkezés határideje 2009. június 1, a pályázatot az office@bis-su.rs címre, vagy az Üzleti Inkubátor postacímére Subotica, Magnetna polja br. 6 lehet eljuttatni. A résztvevők száma korlátolt, a hallgatók végleges névsorát június 10-ig tesszük közzé.