Висока техничка школа струковних студија
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Реч директора

Драги посетиоци сајта Високе техничке школе струковних студија у Суботици!

Почаствован сам, што могу да Вам пожелим добродошлицу на нашој интернет презентацији. Било би ми изузетно драго да Вас позовем да истражите наш сајт, те да се упознате са нашом установом. Истражујући нашу презентацију, бићете у могућности да добијете детаљне информације о нашим студијским програмима, наставницима и студентима, односно о свим активностима Високе техничке школе струковних студија у Суботици.

Наша Школа, основана је 1960. године и представља једну од најцењенијих државних високошколских установа у Србији. У протеклих више од пола века, суботичка Висока техничка школа, изнедрила је хиљаде инжењера у пољу техничко-технолошких наука, који представљају темељ стручног кадра индустрије у окружењу, али и шире.

Образовни систем наше установе, који се темељи на образовању оријентисаном ка пракси применом најсавременијих научних и техничко-технолошких достигнућа, представља основу успеха Високе техничке школе струковних студија у Суботици. Ако се овоме дода високо образовани и изузетно мотивисани стручни наставни кадар, те веома вредни студенти, са сигурношћу се може констатовати да ћемо и у будућности бити незаобилазни фактор у области високог образовања, те да ће стручњаци школовани код нас бити носиоци развоја целокупног друштва.

С поштовањем, Игор Фирстнер директор