Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

A Zombori Műszaki Középiskola diákjai számára tartottak laborgyakorlatokat Főiskolánkban

A mechatronikai technikus szak egyik csoportjának hallgatói Karalić Zoran és Bogdanović Marijana szaktanáraikkal együtt mechatronikai laborgyakorlatokon vettek részt a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolában.

A gyakorlatok során a diákok megismerkedhettek a mechatronikai rendszerekkel, a PLC-k segítségével történő vezérléssel, számítógépes szimulációkkal, elektropneumatikus alkatrészekkel történő vezérléssel, robotkarok vezérlésével, és egyéb innovatív technológiákkal. Főiskolánk szakembereinek és a rendelkezésre álló minőségi eszközöknek köszönhetően a tanulóknak lehetőségük nyílt a számítógépes-szimulációs feladatok elvégzésére és gyakorlati ismeretek elsajátítására laborgyakorlatokon keresztül, melyeket elméleti órákon szereztek a különböző tantárgyakból.

A diákok nagyon örültek ennek a látogatásnak, és hálásak tanáraiknak, hogy megszervezték ezt az alkalmat. A későbbiekben a  középiskola két másik csoportja is laboratóriumi gyakorlatokon vesz majd részt Sokolović Bojan, Pavić Srđan és Miličević Đorđe szaktanárok kíséretében.

A laboratóriumi gyakorlatokat Pletikosić Árpád asszisztens és Bogyó Dániel tanársegédek tartották.