Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Diákjaink sikere a BizKod 7 versenyen

Hivatalosan is véget ért az Inspira Group által immáron zsinórban hetedik alkalommal megszervezett BizKod programozói és közgazdász diákverseny. A közgazdász versenyt a "GSM" csapata nyerte, míg a programozói verseny a "Hakatonci Trče Počasni Krug" csapat sikerével zárult.

Az elmúlt hétvégén, március 18-án és 19-én a szabadkai Inspira Group (korábban Infostud) telephelyén immáron hetedik alkalommal került megrendezésre a BizKod diákverseny, amely főként a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a szabadkai Közgazdaságtudományi Kar diákjainak szól.

A verseny KOD (programozói) részének győztese a "Hakatonci Trče Počasni Krug" csapata lett, melynek tagjai Mihajlo Žigić, Nemanja Mitrić, Luka Prćić és Luka Bašić Palković voltak a Főiskolánkból: „A feladat megoldásához megfelelően kombinálták és válogatták össze az eszközöket és a technológiát, valamint sok olyan funkcionalitást állítottak be, amit érthetően vázoltak, így egy nagyon jól szervezett csapatnak bizonyultak” – mondta a BizKod egyik zsűrije. A csapat mentorai is azt emelték ki, hogy a jó szervezettségük, motivációjuk, valamint tudásuk vezetett az előkelő helyezésükhöz.

A verseny KOD (programozói) részének második helyezettje a „HungaricusEdge szintén Főiskolánk diákjaiból állt össze, melynek tagjai Seres Lilla, Farkas Balázs, Kocsis Krisztina és Szabó Dávid voltak. A harmadik helyen pedig a „Conflict” csapata végzett, ami a Jelena Maksimović, Anamarija Petin, Radovan Ivanović és Maja Savić csapatból állt össze.


Az eseményen Főiskolánkat 4 csapat képviselte:

- Hakatonci Trče Počasni Krug csapata: Mihajlo Žigić, Nemanja Mitrić, Luka Prćić és Luka Bašić Palković.
- HungaricusEdge csapata: Seres Lilla, Farkas Balázs, Kocsis Krisztina és Szabó David
- Minesweepers csapata: Bencsik Bertalan, Juhász Tibor Bendegúz, Gere Dominik és Gömöri Árpád
- VPN csapata: Andrej Bačić, Srđan Nović, Bojan Knežević és Ana Sabo

A verseny zárásaként Branimir Gajić, az Inspira Group igazgatója elmondta, hogy a BizKod továbbra is az egyik kedvenc projektje. Minden versenyzőnek elmondta, hogy már azzal is nyertek, hogy a versenyben való részvétellel kiléptek saját komfortzónájukból.

"Remélem jól szórakoztatok a verseny során. Azt vettem észre, hogy idén kicsit más volt a légkör, jobban koncentráltatok a munkára, konkrétabban végeztétek a feladatokat, nagyobb összpontosítással. Lehetőségetek volt arra, hogy a gyakorlati munkához közelebb kerüljetek. Azt tanácsolom, hogy tanulmányaitok alatt jelentkezzetek minél több versenyre, szakmai gyakorlatokra és részmunkaidős állásokra, hogy ehhez hasonló tapasztalatokat szerezzetek karrieretek során. Mindemellett ne hanyagoljátok el az egyetemet, főiskolát sem, mert az elméleti tudás is nagyon fontos, viszont ne várjátok meg, hogy az első munkatapasztalatotok legyen az első főállásotok is. A gyakorlati tapasztalat az, ami megkülönböztet majd benneteket a többiektől, és lehetőséget ad arra, hogy kiemelkedjetek a munkaerőpiacon.” – mondta Branimir Gajić.

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola képviseletében gratulált a versenyzőknek prof. dr. Zlatko Čović aki kiemelte, hogy a BizKodon a feladatok évről évre komolyabbak és jobbak, a versenyzők megoldásai pedig kreatívabbak. Azt mondta nekik, ne felejtsék el, hogy a kreatív emberek nem arra törekszenek, hogy legyőzzenek valakit, hanem hogy alkossanak valamit.

Doc. dr. Mirjana Marić köszönetét fejezte ki az Inspira Groupnak, hogy ebben az évben is szívélyesen fogadták a Közgazdaságtudományi Kar hallgatóit, és lehetőséget kaptak arra, hogy megtapasztalják, mit jelent egy konkrét projekten dolgozni. Köszönetet mondott hallgatóinak is, akik nagyszerűen képviselték az iskolát, valamint megmutatták, hogy tanulmányaik során megszerezték a szükséges ismereteket és készségeket az idei BizKod verseny kihívásainak teljesítéséhez.

A BizKod versenyen 17 csapat vett részt, azaz a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a szabadkai Közgazdaságtudományi Kar 68 hallgatója. A versenyzőknek 24 órájuk volt a feladatok teljesítésére és bemutatására.

A résztvevők szerint ez egy nagyszerű élmény volt, amely lehetőséget adott arra, hogy extrém körülmények között próbára tegyék megszerzett tudásukat és jellemüket, valamint fejlesszék a csapatmunkában való együttműködésüket.

A verseny Kod (programozói) részének zsűriében Főiskolánk tanárai voltak: prof. dr. Zlatko Čović, prof. dr. Simon János, prof. dr. Szakáll Tibor és prof. dr. Pintér Róbert.

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek, különösen a Főiskolánk hallgatóinak, akik kitartóan dolgoztak és kiváló gyakorlati tudásról tettek tanúbizonyosságot a programozás terén!

Lentebb néhány fotót láthat a versenyről. A teljes képgaléria pedig a hivatalos Facebook oldalunkon található.

https://www.subotica.info/2023/03/20/svecano-otvoren-bizkod-hakaton

https://www.subotica.info/2023/03/20/7-bizkod-najuspesnije-ekipe-hakatonci-trce-pocasni-krug-i-gsm

https://pcpress.rs/zavrsen-7-bizkod-najuspesnije-ekipe-hakatonci-trce-pocasni-krug-i-gsm/

https://yueco.rs/zavrsen-7-bizkod-najuspesnije-ekipe-gsm-i-hakatonci-trce-pocasni-krug/