Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

ELTE Kárpát-Medencei Magyar Nyári Egyetem 2013

A Szabdakai Műszaki Szakfőiskola hallgatói idén harmadik alkalommal résztvettek a Elte Kárpát-Medencei Magyar Nyári Egyetemen, az informatika szekcióban. A jelentkezők közel a következő hallgatók nyertek résztveli jogot:

Birkás Tamás

Ficand Tamás
Hodik Árpád
Bicskei Roland 
Gulyás Róbert
Bata Tímea

Dudás Dániel
Bacsa Róbert
Vadlja Róbert
Kovács Blanka
Oszmánbegovity Emil
Gyömbér Viktor


Az ő beszámolójuk következik:

A Budapesti ELTE Nyári Egyetem egy hétig tartott, 2013. július 9-14. Között. Ezen idő alatt lehetőségünk volt jobban megismerkedni a várossal, a web – technológiákkal és természetesen, a szórakozás sem maradt el.

Hétfői napon érkeztünk be Budapest Keleti pályaudvarára, majd busszal folytattunk utunkat a kollégiumig. A hallgatók között kiosztották a kulcsokat, majd élettel töltöttük fel az üres szobákat. A következő reggel sor került az ünnepélyes megnyitóra, délután már részt is vettünk az első óránkon, este pedig meglátogattuk a Szimpla kert névvel ellátott szórakozóhelyet. A többi nap is ehhez hasonló ütemben zajlott le. Reggeltől kora délutánig órák, utána szabadidős program majd szórakozás. A szabadidős programok főleg városlátogatással kapcsolatos aktivitásokat öleltek fel. Ezek után rendszerint elmentünk sétálni a városba, vagy épp egy filmet néztünk meg a moziban. Szerencsére biztosítottak számunkra BKV jegyet, és ezáltal ingyen használhattuk a buszokat és villamosokat amelyek elengedhetetlenek voltak a Budapesten történő közlekedésben. Vasárnap részt vettünk egy egész napos kiránduláson, amely Esztergomba, Visegrádba és Szentendrére kalauzolt el minket. A nyári egyetem záróünnepségére szombat délután került sor, ekkor osztották ki a hallgatóknak a részvételért kapott okleveleket és a két kreditpontot, amelyet a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán be lehet válltani.

A nyári egyetem kiváló alkalom volt arra, hogy belátást nyerjünk az informatika egyes szakterületeibe, jobban megismerkedjünk Budapest városával és egymással.

A nyári egyetemen készült képeket ITT nézhetik meg.