Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Szerbiai Cybersecurity Challenge 2024

A Cyber ​​​​Hero egy kapacitásépítő program a kiberbiztonság területén, a diákokkal folytatott tanórán kívüli munka révén. A program elsődleges célja a kiberbiztonság népszerűsítése a hallgatók körében speciális képzésekkel és versenyeken való részvétellel, azaz a gazdasági szereplőkkel való együttműködés megvalósítása.

A Cyber ​​​​Hero program keretein belül zajlik az országos - a Serbian Cybersecurity Challenge (SCC) - verseny lebonyolítása, valamint a Szerb nemzeti csapat összeállítása a nemzetközi versenyeken való részvételre.

A Cyber ​​​​Hero programot a Network for Cyber ​​​​Security Foundation (korábban nem hivatalos néven Petnička Group) valósítja meg, amely összekapcsolja a Szerb Köztársaság kiberbiztonságának releváns szereplőit.

A program a releváns állami intézmények, felsőoktatási intézmények, egyesületek és vállalkozások támogatásával valósul meg.

Minden felsőoktatási intézmény hallgatójának, valamint a Szerb Köztársaság területén tartózkodó középiskolásoknak, és a Szerb Köztáraság állampolgárának részvételi joga van a versenyen. A verseny első, egyéni szakasza 2024. március 23-24-i hétvégéjén online lesz elérhető. A második, egyben utolsó fázist 2024. május 14-én és 15-én tartják meg helyszínen.

A https://cyberhero.rs/trening-materijali/ oldalon a versenyre való felkészüléshez találhatnak az érdeklődők anyagokat. Emellett február 24-én megrendezésre kerül a Cyber ​​​​Hero CTF elnevezésű felkészítő verseny - ezen a versenyen lesznek egyszerűbb feladatok is, erről az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://cyberhero.rs/sajber-heroj -ctf-2024/

Megjegyzés: A részvételhez mindenkinek regisztrálnia kell a Discord https://discord.com/ oldalon, és létre kell hoznia egy fiókot. Ezután csatlakoznia kell a CyberHero discord szerverhez a következő hivatkozás segítségével: https://discord.gg/kfYJj4wrcR. A Discord handle lesz az versenyző azonosítója a Discordon abcdef#1234 formában, pl. CyberHero#7744

A jelentkezési űrlap az alábbi linken található:

https://forms.gle/Bw4xMKmRyGBftSSC6