Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Újabb három ösztöndij a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatói számára

A Studio Present, a Digital Hive IT Központ egyik vállalata, ösztöndíjakat adott át a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatói számára. Az egy évre szóló 180 ezer dinár értékű ösztöndíjakat az informatika szakirány első-, másod- és harmadéves hallgatóinak, Rudinski Zvonimirnak, Bojčić Danijelnek és Stantić Martinanak ítélték oda.

A szimbólikus csekkeket az ösztöndíjazottaknak a Studio Present képviselője Miloš Ćuković adta át, aki kihangsúlyozta, hogy ez az öszöndíj sokat jelent a hallgatók számára nem csak pénzbeli értelemben, hanem a dinamikus és professzionális környezeben való fejlődés lehetőségének biztosítása miatt is.

Ez az akció a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatóhelyettese, Dr. Zlatko Čović számára azt jelképezi, hogy a város, a régió és a környező területek vállalatai a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola személyében mindig megfelelő stratégiai partnerre lelnek, amikor a különböző profilú mérnökök képzéséről van szó.

  • A gyakorlati és alkalmazott tudással rendelkező személyzet képzésének bizonyítéka az a tény, hogy az elmúlt két vagy három évben körülbelül 20 főiskolai hallgatónk kapott már ösztöndíjat olyan vállalatoktól, amelyekkel kiváló együttműködési kapcsolatot ápolunk. Az egyik ilyen partnerünk a Studio Present, amellyel évek óta sikeresen együttműködünk különféle projektek keretén belül. Az által, hogy a hallgatóink ezekben a vállalatokban dolgoznak, fejleszthetik tudásukat anélkül, hogy elhanyagolnák iskolai kötelezettségeiket – tette hozzá Dr. Zlatko Čović.

Az ösztöndíjazottak kiválasztási folyamata vállalkozásonként eltérő, de mindegyik folyamat néhány tesztfázist foglal magába. Az ösztöndíj időtartama alatt a hallgatók szakmai gyakorlataikat a vállalkozásokba végzik, ahol a Főiskolán szerzett szakmai ismereteik alkalmazása mellett olyan új technikákat is elsajátítanak, amelyek az adott munkakörökre jellemzőek. A legtöbb hallgató pedig a tanulmányai befejezése után munkát vállal azokban a vállalatokban, amelyekben az ösztöndíjat oda ítélték neki.

  • A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola nem határoz meg konkrét kritériumokat az ösztöndíjak odaítéléséhez. A vállalatok feladatköréhez tartozik az, hogy ösztöndíjazottaikat saját igényeik szerint válasszák ki. Úgy gondolom, hogy ez jobb megoldás, mivel a vállalatok tudják a legjobban azt, hogy milyen típusú mérnökökre van szükségük az egyes munkakörök betöltéséhez, amelynek megfelelve képzik ki azokat a szakmai gyakorlatok során – nyilatkozta Dr. Fürstner Igor a Főiskola igazgatója.

Ez az esemény az újabb iskolaév kezdete mellett arra hívja fel a figyelmet, hogy a szabadkai IT vállalkozások támogatják a fiatal és tehetséges tanulókat a további fejlődésük érdekében.

https://www.subotica.com/vesti/it-kompanija-dodelila-tri-stipendije-studentima-vts-a-id36284.html

https://www.subotica.com/fotografije/subotica-svecanost-dodele-stipendija-studentima-visoke-tehnicke-skole-strukovnih-studija-id74880.html

https://www.subotica.info/2019/10/17/it-kompanije-paze-na-talente-iz-vts

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/tehetseges-muszaki-foiskolasok-kaptak-osztondijat