Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Útmutató tantárgyválasztáshoz

A főiskolai hallgató minden tanévben összesen 60 kreditpont (ECTS) értékben hallgat le tantárgyakat. A kreditpontok összegét a kötelező, és a választható tantárgyak pontértékeinek összege határozza meg.

A hallgató kötelessége beírni az adott tanévre vonatkozó kötelező tantárgyakat. A hiányzó kreditpontokat a választható tantárgyakból kell feltölteni úgy, hogy a kreditpontok összege ne legyen kevesebb mint 60, de lehetőleg ne haladja meg 60-at sem (kreditpontok összege túllépheti a 60-at ha a kiválasztott tantárgyak kreditpontjainak összege nem egyenlő 60-nal, pl. 61, 62, 63 vagy 64 ECTS, de nem szabad kiválasztani több tantárgyat mint ami szükséges az előírt kreditpontszám megszerzéséhez).

Ezen kívül, a hallgató kötelessége bejelenteni azokat az előző évre vonatkozó tantárgyakat is, melyekből nem tett sikeres záróvizsgát. A kötelező tantárgyakat elengedhetetlenül be kell írni. A le nem tisztázott választható tantárgyakat ismét be lehet jelenteni, illetve azok helyett újat választhat a hallgató (a választás feltétele az adott tanévre vonatkozó kötelező 60 kreditpont elérése).

Az elsős hallgatók nyomtatott űrlapokon keresztül választhatják ki a tantárgyakat, amelyek elérhetők az iskola honlapján keresztül, a jegyzettárba, illetve a tanulmányi osztályon. A kitöltött űrlapokat a tanulmányi osztályon kell átadni 2010.09.28-tól 2010.10.01-ig. Az elsős hallgatók az űrlapon kívül eletronikus úton keresztül is átadhatják a kérvényeket. A szolgáltatás a következő címen érhető el: eref.vts.su.ac.rs, user: index szám, password: JMBG. Az elektronikus tantárgyválasztás 2010. szeptember 28 és 2010. október 01. között lehetséges. Az elektronikus űrlap kizárólag az iskola hálózatáról érhető el (laptop, olvasóterem számítógépei...).

A második és harmadik éves hallgatók kizárólag nyomtatott űrlapon keresztül választhatnak tantárgyakat, amelyek elérhetők az iskola honlapján keresztül, a jegyzettárba, illetve a tanulmányi osztályon. A kitöltött űrlapokat a tanulmányi osztályon kell átadni 2010.09.28-tól 2010.10.01-ig.

Szükséges bekarikázni, azaz megjelölni MINDEN EGYES tantárgyat, amelyet a hallgató hallgatni fog, függetlenül attól, hogy kötelező vagy választható tantárgyról van-e szó!

A választható tantárgyak űrlapjai:

Elektronika és telekommunikációk

Autómatika és energetika

Termékfejlesztés és mechatronika

Termotechnika és ökológia

Számítástechnika

Internet és elektronikus ügyvitel