Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

A "Kutyasétáltatás" – az applikáció kidolgozás versenyének győztes ötlete

A Szabadkai Üzleti Inkubátor helyiségeiben lezajlott a középiskolások és főiskolai hallgatók versenye, melyen a résztvevők egyéniben és csapatokban versengtek olyan applikációk fejlesztésében, melyeknek terét az újítások, a technológia, az automatizálás, a mechatronika, a programozás és a robotika képezte. Összesen 13 különböző ötletterv került terítékre, melyek közül a legjobbnak a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak, Luka Patarčićnak és Stefan Gašparinak a “Kutyasétáltatás” ötlete bizonyult.

- Egy olyan applikációról van szó, ami a kutyasétáltatás szolgáltatását teszi lehetővé. Tulajdonképpen egy üzleti ötletet fed e megnevezés, aminek célja a kutyák egészséges életmódjának biztosítása, egyben a honlap felhasználóinak e szolgáltatás elérését teszi lehetővé. A honlap az elképzelések szerint tartalmazza a felhasználók regisztrálását, amivel lehetővé válik számukra az ebük sétáltatásának előjegyeztetése, valamint az elvégzett szolgáltatás online átutalással történő kifizetése. E győzelem sokat jelent számunkra, főleg ha lehetőségünk nyílik ötletünk megvalósítására is, mivel érzésünk szerint számottevő piaci lehetőségeket rejt, és nemutolsó sorban a házi kedvencek fizikai aktivitásának és egészségének fontosságára is rávilágít – magyarázta Gašparić.

A második helyet szintén Iskolánk egy csapata érte el, amit Ognjen Grozdanović vezetett, és kollégáival: Gordan Zovkoval, Dušan Horvatal és Petar Vargaval  – az atomokat felismerő robot ötletével állt elő, míg harmadik lett Pavle Košić, az Ivan Sarić Műszaki Iskola diákja, a “Szortírozó robotkéz” elnevezésű applikációval. A helyezettek ajándékutalványokat vehettek át informatikai szaküzletektől 5.000, 10.000 és 15.000 dináros értékben. Az első helyezetteknek még egy utazás is jár a Műszaki vívmányok 63. nemzetközi kiállítására.

 

A versenynek, mely csupán egy azon tevékenységek közül ami a “Regionális innovációs laboratórium az ipari automatizációban és mechatronikában” elnevezésű projekt keretében zajlik, és aminek társfinanszírozója az Európai Únió, az Interreg – IPA Magyarország és Szerbia határon átnyúló együttműködési programjának keretében, a Szabadkai Üzleti Inkubátor adott helyet. A projekt fő hordozója a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, partnereink pedig a Szegedi Egyetem, a Csongrádmegyei Gazdasági Kamara és a Szabadkai Üzleti Inkubátor.

https://www.subotica.com/vesti/setanje-psa-pobednicka-ideja-takmicenja-u-izradi-aplikacija-id34161.html#266637

https://www.subotica.com/fotografije/biznis-inkubator-subotica-takmicenje-u-izradi-aplikacija-id73755.html