Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Átadásra került Főiskolánk két kutatási és fejlesztési projektjének finanszírozására elnyert pályázat

Tartományi,  Felsőoktatási és Tudományos -  Kutatási államtitkár prof. Dr. Milošević Zoran a mai napon átadta az elnyert pályázatokat tíz a Vajdaság tartomány területéről származó felsőoktatási iskola képviselőjének, akik a kutatás-fejlesztési projektek finanszírozására kiírt nyilvános pályázatra kaptak támogatást.

Milošević államtitkár a jelenlévőkhöz szólva emlékeztetett arra, hogy ezt a pályázatot először öt éve hirdették meg, összhangban az Oktatásfejlesztési Stratégiával, amely nem tesz különbséget a tudományos képesítés és a szakképzés között.

Főiskolánk ez alkalommal két projektre kapott támogatást. A pályázatok ünnepélyes átadásán a projektvezetők prof. dr. Čović Zlatko és prof. Dr. Pintér Róbert képviselték Főiskolánkat. 

A kutatás-fejlesztési projektek finanszírozásának célja a szakmai, kutatási, művészeti vagy oktatási tevékenység javítása, fejlesztése, kiemelt kutatási területei pedig: környezetvédelem, megújuló energiaforrások és energiahatékonyság; információs és kommunikációs technológiák; gépészet és elektrotechnika; a felsőoktatás minőségének és hatékonyságának javítása; a gyermekek képességeinek és készségeinek fejlesztési modelljei; Vajdaság tartomány termelési potenciáljainak kutatása; a vállalatok gazdaságának, piaci rendszerének és üzleti működésének fejlesztése; fenntartható gazdasági fejlődés, valamint a lakosság embertani és egészségi állapota.

http://apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/visoke-strukovne-skole-dobile-9-miliona-dinara-za-realizaciju-razvojnoistrazivackih-projekata/?pismo=lat

https://dunavtelevizija.rs/2022/04/07/dodela-ugovora-za-finansiranje-razvojno-istrazivackih-projekata/