Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Uručena rešenja za finansiranje dva razvojnoistraživačka projekta sa naše Škole

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas rešenja predstavnicima deset visokih škola strukovnih studija s teritorije AP Vojvodine, koji su dobili sredstva na osnovu Javnog konkursa za finansiranje razvojnoistraživačkih projekata.

Obraćajući se prisutnima, sekretar Milošević je podsetio da je ovaj konkurs prvi put raspisan pre pet godina, u korak sa Strategijom razvoja obrazovanja, koja ne pravi razliku između akademskog i strukovnog obrazovanja.

Naša Škola je dobila sredstva za finansiranje dva projekta. Svečanom uručenju rešenja prisustvovali su rukovodioci projekata prof. dr Zlatko Čović i prof. dr Robert Pinter.

Cilj finansiranja razvojnoistraživačkih projekata jeste unapređivanje i razvoj stručne, istraživačke, umetničke ili obrazovne delatnosti, dok su prioritetne oblasti istraživanja: zaštita životne sredine, obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost; informaciono-komunikacione tehnologije; mašinstvo i elektrotehnika; unapređivanje kvaliteta i efikasnosti visokoškolske nastave; modeli razvijanja sposobnosti i veština dece; istraživanja proizvodnih potencijala AP Vojvodine; razvoj privrede, tržišnog sistema i poslovanja preduzeća; održivi privredni razvoj i antropološki i zdravstveni status stanovništva.

http://apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/visoke-strukovne-skole-dobile-9-miliona-dinara-za-realizaciju-razvojnoistrazivackih-projekata/?pismo=lat

https://dunavtelevizija.rs/2022/04/07/dodela-ugovora-za-finansiranje-razvojno-istrazivackih-projekata/