Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Edu Robotics Cup – ERC verseny

A Word Robot Olympiad Hungary – WRO gondozásában idén is megrendezésre került az Edu Robotics Cup – ERC verseny, mely egy új hangvételű, életkortól független, több kategóriában megrendezésre kerülő online verseny. A versenyzők több kategóriában is összemérhetik képességeiket. Ezen kategóriák az innovációs projekt – és robotprogramozási challangek. Ezekben a kategóriákban lehetőség nyílik a programozási tudás megmutatásán kívül a kreativitás bemutatására is, ugyanis a feladatok nyitottsága szabad kezet ad a résztvevőknek a megvalósítás módjának terén. A WRO®-n megszokott korosztályi besorolás kibővítésre került, így a 25 év felettiek is részt vehettek a versenyen, továbbá már nem csak három fős csapatban, hanem egyéni úton is nevezhettek az érdeklődők.


Az Edu Robotics Cup verseny két részből tevődik össze: egy programozói (Engineer Challenge) és egy projektversenyből (Project Challenge). A résztvevők szabadon választhatnak, hogy melyik kategóriában szeretnének indulni, de lehetőség van, hogy mindkettőben részt vegyenek.


A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola diákjai 8 csapattal indultak a Project Challange kategóriában, melyen az országos versenyen több helyezést is elértek.

https://www.magyarszo.rs/hu/4503/kozelet_oktatas/233172/A-robotprogramoz%C3%A1sban-verhetetlenek.htm

https://www.mnt.org.rs/robotprogramozasban-verhetetlenek