Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Harmadik Vajdasági Műszaki Középiskolások Találkozója (VMKT)

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola szervezésében az idén is megrendezésre került, immáron harmadjára, a Vajdasági Műszaki Középiskolások Találkozója, a VMKT.

A rendezvényen 32 tanuló vett részt Adáról, Magyarkanizsáról, Óbecséről és Szabadkáról. Munkáikat egy rövid prezentáció formájában mutatták be, páran pedig még annak megvalósítását is kiállították Iskolánk előcsarnokában. A munkák közös ismérve volt, hogy mind a műszaki tudományok területét érintette, azaz a Gépészetet, a Számítástechnikát, a Mechatronikát, illetve az Elektrotechnikát, tehát mindazt, ami Iskolánkban felsőfokon hallgatható, megtanulható.

A dolgozatok elbírálását Iskolánk tanáraiból – Fürstner Igor, Čović Zlatko, Némedi Imre, Sánta Róbert, Simon János és Pap Zoltán – összeállított zsűri végezte, de velük tartott zsűritagként Kokai Silvester mérnök úr is, Iskolánk volt hallgatója, most pedig az Infostud cég mérnöke.

A munkák mindegyike rendkívüli sikert aratott, magas szakmai szinten készült, amit legjobban az eredmény tükröz: valamennyi résztvevő, támogatóink jóvoltából, értékes ajándékcsomagot kapott, míg 12-en e csomag mellé külön tárgyjutalomban is részesültek, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola által adományozott, 10.000 dinárra szóló Utalvánnyal is gazdagodtak, amit majdani beiratkozásuk alkalmával tudnak beváltani. Támogatóinknak hála, a diákok konzulensei sem távoztak üres kézzel – a Köszönő Oklevél mellé, egy-egy ajándékcsomag, és egy-egy üveg Törley pezsgő került a tarsolyukba.

Hála és Köszönet minden kedves támogatónknak: Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának (főtámogatónk), a Masterplast, az Infostud és a Cim Gas cégeknek, valamint a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalatnak a mindenre kiterjedő és bőkezű támogatásért. Köszönettel tartozunk a Magyar Nemzeti Tanácsnak is, az immár hagyományosnak mondható rendezvényünk szervezése logisztikájában nyújtott segítségért.

Találkozunk jövőre ugyanekkor, ugyanitt!