Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Marketing a gyakorlatban címmel tartottak előadást a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolában

A Marketing és PR tantárgy keretén belül Marketing a gyakorlatban címmel tartottak előadást a főiskola első- és másodéves hallgatói számára. Az előadást a szabadkai Smart Agency marketing ügynökség igazgatója,  Jelena Zvekić Petrović tartotta meg. A Smart Agency marketing ügynökség fennállásának 12 éve alatt nagy tapasztalatra tett szert, hiszen több ismert hazai és külföldi vállalattal is együttműködött már.

Az előadás során a főiskola hallgatóinak lehetőségük volt egy marketing ügynökség szemszögéből hallani, hogyan zajlik le egy reklámkampány létrehozásának folyamata, az ügyféltől kapott feladattól kezdve, a megtervezésen át a reklámkampány megvalósításáig. Ezen felül, a hallgatók tudomást szereztek arról is, hogy a COVID-19 helyzet milyen hatással volt a reklámozásra a szerbiai médiában, így hallhattak pl. arról, hogy melyek azok a médiacsatornák, amelyeket használtak a brandek reklámozására, mennyivel nőtt a digitális tartalom látogatóinak száma, mennyivel csökkent a tévécsatornákon történő reklámozás, valamint mely tartalmat fogyasztották a legtöbben, stb. Az előadás ezen kívül kitért a televíziós és internetes hirdetések kombinálásának legújabb trendjeire is.

Az előadás végén kijelenthető, hogy a jelenlegi COVID-19 járvány miatt fennálló kihívásoknak köszönhetően a brandek körültekintőbben optimalizálják a marketing befektetéseiket, de korántsem hátrálnak meg, és a promóciós törekvéseik nagy részét digitális platformokon keresztül igyekeznek megvalósítani.