Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

RILIAM workshop

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán 2019. június 21-én, RILIAM elnevezéssel workshop megrendezésére került sor.
A workshop keretében egy sor előadás hangzott el, melyek betekintést nyújtottak a korszerű ipari robotika és automatizáció gyakorlati alkalmazásába, amit az új mechatronikai és ipari robotika labor ünnepélyes megnyitója követett.

A RILIAM project célja Magyarország és Szerbia határ menti régiója ipari automatizációval és robotizációval foglalkozó kis- és középvállalkozásainak (KKV) támogatása. A projekt keretében két innovatív labor fejlesztése zajlik. Az egyik a Szegedi Tudományegyetemen kapott helyet. A labor olyan felszerelést kapott, amely az ipari robotika és automatizáció élelmiszeripari alkalmazását célozza. A másik pedig a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola épületében található, és a gyártástechnológiában használatos automatizációs és robotikai felszerelést tartalmazza.

A laborok szerepe a KKV-k támogatása lesz az innovatív technológiák alkalmazása terén.

- A műhelymunkában több mint 30 kis- és középvállalkozás vett részt Szabadkáról és a régióból, lévén a project célja éppen az, hogy e vállalatok kompetenciáit az ipari automatizáció terén magasabb szintre emeljük. Több érdeklődő egyetemi hallgató is jelen volt, akik e projekt másik célcsoportját képezik, azaz olyan fiatalokról van szó, akik pár év múlva megjelennek majd a munkaerő piacon és így lehetőséget kaphatnak a felkészülésre, azaz arra, ami őket ott várja – nyilatkozta dr. Fürstner Igor tanár úr.

https://www.subotica.com/vesti/vts-predstavio-regionalnu-inovacionu-laboratoriju-id35348.html

https://www.subotica.com/fotografije/visoka-tehnicka-skola-strukovnih-studija-vts-prezentacija-regionalne-inovacione-laboratorije-id74367.html

http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=6800&slider=off&lg=sr

http://yueco.rs/odrzan-riliam-workshop/