Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Surányi Bence, a mi hallgatónk kapta meg a Dotlab cég ösztöndíját

Surányi Bence, Iskolánk Mechatronika szakos hallgatója, a szabadkai Dotlab cég 180 ezer dinár összegű egyéves ösztöndíjának nyertese (http://www.dotlab.rs). Az ösztöndíj szerződést Bence számára Szenci Attila, a cég igazgatója, Iskolánk volt hallgatója nyújtotta át.

Szenci Attila és Surányi Bence néhány évvel ezelőtt ismerkedtek meg az Ivan Sarić Műszaki Iskola Projekthét elnevezésű bemutató rendezvényén, amikor Attila még a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola elsőéves hallgatója, míg Bence középiskolás volt. Amint azt Attila kihangsúlyozta, elsősorban nem Bence megvalósított munkái bűvölték el, mint az az odaadás, igyekezet és szeretet, amit Bence tanúsított az általa elkészített apró szerszámok és gépek iránt.

- Láttam a szemében azt a tüzet, ami bennem is mindig lobog, mikor azt csinálom, amit szeretek. Látszott mindjárt az is, hogy feltalálja magát mindabban, amit az alkotás során tenni kell, és mindjárt tudtam, hogy ebből egy szép ismeretség fog kibontakozni – teszi hozzá Szenci Attila, aki ma már a Dotlab cég igazgatója, melyet másfél esztendővel ezelőtt alapított, azzal a céllal, hogy házak, épületek és egyéb létesítmények automatizálására szolgáló okos (smart) rendszerek fejlesztésével foglalkozhasson. – A cég foglalkoztatottjainak többségét a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola volt hallgatói képezik, és amikor Bence elkezdte tanulmányait, azonnal meghívtuk hozzánk, hogy gyakorlati munkáját nálunk végezze, és ismerkedjen meg cégünk tevékenységével, valamint tanuljon meg új dolgokat. Már most olyan szintet ért el, hogy munkánkat hathatósan segíti, így ez egy jó módja annak, hogy hálánkat kifejezzük és megjutalmazzuk az irántunk tanúsított igyekezetét. Ez az első eset, hogy hallgatói ösztöndíjat utalunk ki, de a továbbiakban is folytatni szeretném a tehetséges, és tevékenységünk iránt érdeklődő hallgatók ösztöndíjazását, sőt elhelyezkedési lehetőséget is nyújtok nekik.

Ez immáron a tizedik cég, mely úgy döntött, hogy Iskolánk tehetséges hallgatóinak egyikét-másikát ösztöndíjazza, ami híven tükrözi, hogy mai hallgatóink, a leendő mérnökök már most, mint jó szakamberek ismerszenek fel, akiket szívesen alkalmaznak a Szabadkán és környékén működő cégek.

https://www.subotica.com/vesti/bence-suranji-dobitnik-stipendije-kompanije-dotlab.rs-id34148.html

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/egyre-tobb-maganceg-ad-osztondijat-szabadkai-muszaki-szakfoiskola-hallgatoinak

http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=5926&slider=off&lg=sr

http://yueco.rs/direktor-kompanije-dotlab-urucio-stipendiju-studentu-visoke-tehnicke-skole/