Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Naš student Bence Šuranji dobitnik stipendije kompanije Dotlab

Bence Šuranji, student naše Škole na smeru Mehatronika, dobitnik je jednogodišnje stipendije kompanije Dotlab (http://www.dotlab.rs) iz Subotice, u visini od 180 hiljada dinara. Ugovor o stipendiranju uručio mu je direktor kompanije Atila Senci, koji je bivši student ove visokoobrazovne ustanove.

Atila Senci i Bence Šuranji upoznali su se pre nekoliko godina na "Projektnoj nedelji" u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", kada je Atila bio studet prve godine Visoke tehničke škole, dok je Bence još uvek bio srednjoškolac. Kako ističe Atila, nisu ga toliko zadivili projekti koje je Bence realizovao, koliko ga je zainteresovala njegova posvećenost, trud i ljubav koju je uložio u svaki od tih malih alata i mašina koje je napravio.

- Prepoznao sam mu u očima isti onaj žar koji imam i ja kada radim ono što volim, video sam da se pronalazi u tome što stvara i odmah sam znao da moram da se upoznam sa njim - kaže Atila Senci, danas direktor kompanije Dotlab.rs, koju je osnovao pre godinu i po dana kako bi se bavio razvijanjem pametnih sistema za automatizaciju kuća, zgrada i drugih objekata. - Većina zaposlenih u firmi su bivši studenti Visoke tehničke škole i kada je Bence počeo da studira, pozvali smo ga da dođe kod nas na praksu kako bi se upoznao s radom kompanije i kako bi naučio nešto novo. Sada je već dostigao taj nivo da može mnogo da nam pomogne u radu i ovo je način da mu se zahvalimo i odužimo za sav trud koji je uložio. Ovo je prvi put da stipendiramo studenta, a želja mi je to nastavim i da svakom talentovanom studentu kojeg ovo interesuje, dam stipendiju i mogućnost zaposlenja.

Ovo je deseta kompanija koja se u proteklih godinu dana odlučila da stipendira nekog od talentovanih studenata naše Škole, što je dobar pokazatelj da su sadašnji studenti, a budući inženjeri prepoznati kao stručnjaci, koji će nakon studija moći da se zaposle u nekoj od kompanija u Subotici i okolini.

https://www.subotica.com/vesti/bence-suranji-dobitnik-stipendije-kompanije-dotlab.rs-id34148.html

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/egyre-tobb-maganceg-ad-osztondijat-szabadkai-muszaki-szakfoiskola-hallgatoinak

http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=5926&slider=off&lg=sr

http://yueco.rs/direktor-kompanije-dotlab-urucio-stipendiju-studentu-visoke-tehnicke-skole/