Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Támogatás és segítség az ipari mérésekhez használatos kabinok felszereléséhez

A vállalkozások által nyújtott támogatás és segítség a szakmai - oktatási kabinok modernizálásában nagyon fontos a mérnökök képzése szempontjából. Az önzetlen kezdeményezés, amelynek célja a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak megismertetése a modern technológiai berendezésekkel, a híres belgrádi Meris doo és Főiskolánk együttműködésének eredménye.


A Meris már több mint 30 éve jelen van az ipari automatizálás, ivóvíz íés szennyvízkezelés, valamint a technológiai folyamatok szabályozása és automatizálása területén, és ily módon piacvezető pozíciót vívott ki magának. A tapasztalt mérnökök nagy száma miatt gyakran nyújt műszaki támogatást a térségünkben és külföldön működő cégeknek egyaránt.


A Meris által képviselt és világszerte ismert Endress+Hauser cég ipari berendezésekkel (áramlásmérő, higiéniai induktív áramlásmérő, nyomásátalakító mutatóval és differenciális nyomásátalakító) ajándékozta meg Főiskolánkat. Mindezt az Ipari Mérésekhez használatos kabinok felszerelésére és projektek, valamint diplomamunkák megvalósítására használjuk majd Főiskolánkban.
Az értékes berendezéseket Nebojša Saković, értékesítési mérnök, a Meris és az Endress+Hauser nevében személyesen adta át Főiskolánknak.