Visoka tehnička škola strukovnih studija
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Podrška i pomoć za opremanje kabineta za industrijska merenja

Podrška  i pomoć u osavremenjavanju nastavnih učila i kabineta od strane kompanija angažovanih u privredi je veoma bitna za edukaciju inženjera. Nesebična inicijativa za upoznavanje studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice sa savremenom procesnom opremom je rezultat saradnje sa čuvenom kompanijom Meris doo iz Beograda.


Meris je više od 30 godina prisutan u oblastima primene industrijske automatizacije, prerade pitkih i otpadnih voda, regulacije i automatskog vođenja tehnoloških proces i kao takav  se  pozicionirao  kao lider na našem tržištu. S obzirom na veliki broj iskusnih inženjera često daje i tehničku podršku kompanijama u našem okruženju i u inostranstvu.

Svetski poznata kompanija Endress+Hauser koju zastupa Meris je poklonila industrijsku opremu (maseni merač protoka, higijrnski induktivni merač protoka, merni pretvarač pritiska sa indikacijom i diferencijalni pretvarač pritiska). Sve ovo će se iskoristiti za opremanje kabineta za Industrijska merenja i realizaciju projekata i diplomskih radova na našoj Školi.
 


 Vrednu opremu je u ime Merisa i Endress+Hausera lično uručio gospodin Nebojša Saković, inženjer prodaje.