Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Tanulmányúton a főiskolai hallgatóink

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatói két intézménybe is ellátogattak a Makovecz program keretein belül. A Főiskola másodéves informatika szakos hallgatói Kecskeméten, a Neumann János Egyetemen folytatatták egy időre tanulmányaikat. A tanulmányútjuk során ellátogattak a Mercedes gyárba, szakmai kurzusokat hallgattak, meglátogatták az egyetemi laboratóriumokat és műhelyeket, valamint megismerték Kecskemét város turisztikai látványosságait.
Az elsőéves informatika szakos főiskolai hallgatók a Dunaújvárosi Egyetemen jártak, szintén előadásokon és szakmai tanfolyamokon vettek részt, illetve megismerkedtek a egyetemmel és Dunaújvárossal.


Így nyilatkoztak a tanulmányútról:

Köszönjük szépen a Makovecz cserediák programnak az időszakot, amit Dunaújvárosban tölthettünk. Az egyetemen próbálhattunk egy 3D-s nyomtatót, sikerült az egyetem stúdió részlegére is ellátogatni, talán ez volt a legizgalmasabb. A technológia fejlettsége egyszerűen lenyűgöző volt mindannyiunk számára.
A gyárlátogatás során is sok érdekes dolgot tudtunk meg, a Dunai Vasműbe látogattunk el, amelyről nem is gondoltuk volna, hogy milyen hatalmas is valójában, és milyen érdekes módszerekkel dolgoznak. Még riportot is adtunk a helyi TV-nek.
Természetesen, a szabad programokat 100%-ba kihasználtuk, felfedeztük a várost, sétáltunk a Duna mentén és mindezek mellett, igazán jól ismerhettük egymást évfolyamtársainkkal. Rengeteg élménnyel és új tudásanyaggal gazdagodtunk.

Tisztelettel, Frank Richárd, Horvát Tamás, Pálfi Dajana, Sőreg Enikő, Buru Csongor, Táncos Gábor, Vékony Endre.