Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Studijsko putovanje naših studenata

Studenti naše Škole posetili su dve ustanove u okviru Makovecz programa. Studenti druge godine informatike su nastavili svoje studije na kratko vreme u Kečkemetu na fakultetu Neuman Janoš. Tokom putovanja posetili su fabriku Mercedes, pohađali su stručne kurseve, posetili su fakultetske laboratorije i radionice, i upoznali su se sa  turističkim ponudom grada Kečkemeta.

Studenti prve godine informatike su posetili fakultet u Dunaujvarošu, takođe su učestvovali na predavanjima i stručnim kursevima, odnosno upoznali su se sa fakultetom i gradom Dunaujvarošom.


U njihovim rečima:
"Zahvaljujemo se na mogućnosti da učestvujemo u Makovecz razmeni studenata koja se održala u Dunaujvarošu. Mogli smo da vidimo rad 3D mašine, i da pogledamo tv studio koji se nalazi u okviru fakulteta. To nam je bio najlepši, najmoderniji i najopremljeniji deo cele škole. Posetili smo fabriku “Dunai Vasmű” koja je nadmašila naša očekivanja. Nismo očekivali tako prostranu fabriku koja radi po jako zanimljivim principima. Imaju veliki izvoz proizvoda u Srbiju. Naše slobodno vreme smo maksimalno iskoristili. Istražili smo grad, prošetali smo se na obali Dunava, bili smo na koncertima koji su se održali u centru grada. Što je najvažnije, imali smo priliku da se bolje upoznamo međusobno i da shvatimo da zajedno stvaramo jako dobar tim.

Sa poštovanjem Frank Richárd, Horvát Tamás, Pálfi Dajana, Sőreg Enikő, Buru Csongor, Táncos Gábor, Vékony Endre!"