Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Ünnepélyes fogadást tartottak a Főiskola gólyái számára

A szabadkai Városháza dísztermében ma rendezték meg a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola immáron a 63. generációs diákjainak ünnepélyes fogadását. A fogadáson az oktatási intézmények és cégek nagyszámú képviselője mellett részt vett Milišić Nela felsőoktatási és tudományos segédtitkár, valamint Kostić Milanka a Városi Tanács oktatásért és kultúráért felelős tagja.

Nela Milišić kihangsúlyozta, hogy a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola az APV által alapított kilenc főiskola, valamint a tartomány három műszaki főiskolájának egyike: „Ebben az iskolában olyan alap- és mesterképzések vannak, amelyek a műszaki és technológiai tudományok ötvözetéből származó tanulmányi programokon való tanulást kínálják a hallgatóknak és a leendő gólyáknak. Ezek olyan tudományok, amelyek szorosan kapcsolódnak a gyakorlati munkához, és bár a ma még gyerekcipőben járó - a Szerb Köztársaságban népszerűsítendő - duális oktatási rendszert nem minden iskolában valósították meg, később a diákok elméleti tudása alkalmazhatóvá válik, mivel nagyon szorosan kapcsolódik a gyakorlati munkához. Az ilyen típusú szakemberekre nagy szükség van mind Szabadkán, mind a Vajdaságban, Szerbiában és a régióban, sőt az egész világon is.” – mondta Milišić.

A Főiskola igazgatója, Fürstner Igor Ph.D. beszédében kiemelte, hogy idén több mint 220 új hallgatót vettek fel. Többségében alapszakon és jó néhányan mesterképzésen folytatják tanulmányaikat, ami remek eredmény, tekintve, hogy a Főiskola idén összesen 236 helyet akkreditált.