Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Újabb ösztöndíjakban részesültek a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatói

Nagyszerű hírrel zártuk a 2020-as esztendőt. Immár zsinórban negyedik éve, hogy a szabadkai Infostud Group vállalat négy ösztöndíjat is odaítél a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak, és ebből a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hármat is bezsebelt
.
A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola három ösztöndíjas hallgatója Evetović Boris, Horvát Tamás és Filip Tunguz. Közülük Boris és Filip az informatika (Internet és Elektronikus Ügyvitel szakon) szakirány másodéves hallgatói, míg Tamás ugyanezen (Internet és Elektronikus Ügyvitel szakon) szakirány harmadéves hallgatója.
„Zsinórban immár negyedik alkalommal ítéltünk oda ösztöndíjat a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a szabadkai Közgazdasági Kar hallgatóinak. A 12 hónapon keresztül utalandó havi 15 ezer dináros ösztöndíjjal célunk a hallgatók pénzügyi támogatása, míg a vállalatunkban elvégzett gyakorlat lehetővé teszi számukra, hogy elindítsák első üzleti lépéseiket a dinamikus internet világában és mentor segítségével új ismereteket és tapasztalatokat szerezzenek. A szabadkai intézményekkel való hosszú távú és remek partneri kapcsolatunk lehetővé teszi, hogy folyamatosan tudásra vágyó és motivált fiatal hallgatókkal találkozhassunk, akik mindig újabb és újabb ötleteket és nézeteket tárnak elénk, amelyek segítenek vállalatunk növekedésében és céljaink elérésében.” – mondta Balažević Anja az Infostud Group vállalat emberi erőforrásának tagja.

Az ösztöndíj sok szempontból segíti a hallgatókat, ezzel Boris a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatója is egyetért: „Az ösztöndíj nagyon fontos jelentőséggel bír számomra, hiszen ez által új ismereteket szerezhetek, amelyekre a pályafutásom során szükségem lesz, valamint a csapatmunka végzésére való készségeimet is fejleszti. Nagyon sokat jelent számomra, hogy lesz velem egy mentor, aki eligazít a web programozás területén és segít a fejlesztésben és új ismeretek megszerzésében. Természetesen ez pozitív hatással lesz az önéletrajzomra és annak minőségére, de a legfontosabb számomra az, hogy tudásomat bővíthetem.”

Az Infostud Group vállalat és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola remek kapcsolata a 2012-es évig húzódik vissza, amikor a főiskola hallgatói az ausztráliai világversenyre készültek fel.

„A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola nevében még egyszer köszönetet mondhatok barátainknak és partnereinknek az Infostud Group vállalatból, akik továbbra is elismerik és értékelik diákjaink motivációját. Az Infostud Group vállalat stratégiai partnerra talált intézményünkben, akivel több szinten és különböző projektekben tud együttműködni. Az első olyan vállalatok közé tartoznak, akik elkezdtek befektetni iskolánkba és hallgatóinkba. Szeretném, ha a hallgatók maximálisan kihasználnák azt, amit az ösztöndíjprogram során biztosítanak számukra, mert a mérnöki szakmában a legfontosabb a gyakorlati szakmai tudás megszerzése és az állandó fejlesztés.” – mondta prof. Dr. Čović Zlatko, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola közönségkapcsolati ügyekkel megbízott igazgatóhelyettese.

A Főiskola ösztöndíjazott hallgatóinak nagy száma helyezkedik el az Infostud Group vállalatnál tanulmányaik befejezése után.


https://www.subotica.com/promocija/infostud-grupa-dodelila-nove-stipendije-subotickim-studentima-id39898.html

https://www.subotica.info/2021/01/01/infostud-grupa-dodelila-nove-stipendije-subotickim-studentima