Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Nove stipendije za naše studente

Za kraj godine stižu nam lepe vesti. Kompanija Infostud grupa već četvrtu godinu za redom dodelila je četiri studentske stipendije, od kojih su tri dobili studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.

Boris Evetović, Tamaš Horvat i Filip Tunguz su studenti VTŠ-a koji su ove godine dobili stipendiju Infostud grupe. Boris i Filip su studenti druge godine Informatike (smer Internet i elektronsko poslovanje) dok je Tamaš studente treće godine Informatike (smer Internet i elektronsko poslovanje).

"Četvrti put za redom dodelili smo stipendiju studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta. Novčanim iznosom od 15.000 din mesečno tokom 12 meseci imamo za cilj da podržimo studente, a praksa u našoj kompaniji će im omogućiti da prve poslovne korake započnu u dinamičnom internet biznisu, da uče i uz pomoć mentora stiču znanje i iskustvo. Dugogodišnje partnerstvo sa subotičkim fakultetima nam omogućava da stalno upoznajemo mlade studente željne znanja, koji nam donose nove ideje i poglede i pomažu nam da zajedničkim snagama rastemo i ostvarujemo ciljeve", istakla je Anja Balaževič iz ljudskih resursa Infostud grupe.

Stipendija će pomoći studentima na više načina, sa time se slaže i Boris, student VTŠ-a: “Stipendija mi je bitna zato što očekujem nova znanja koja će mi biti potrebna u daljoj karijeri, kao i rad u timskom okruženju. Mnogo mi znači to da ću uz sebe imati mentora koji će me usmeravati u daljem razvoju i sticanju novih znanja iz oblasti web programiranja. Naravno da će ovo doprineti mom budućem CV-u i da će podići kvalitet, ali najbitnije mi je znanje koje ću tamo steći.”

Infostud grupa i Visoka tehnička škola strukovnih studija sarađuje od 2012. godine kada su se studenti pripremali za odlazak na svetsko takmičenje u Australiju.

“U ime VTŠ-a mogu još jednom da se zahvalim našim prijateljima i partnerima iz Infostud grupe koji i dalje prepoznaju i znaju da cene znaje i motivisanost naših studenata. Infostud grupa je u našoj ustanovi pronašla strateškog partnera sa kojim može da sarađuje na više nivoa i na različitim projektima. Bili su među prvim kompanijama koje su krenule da ulažu u našu Školu i studente. Studentima želim da maksimalno iskoriste sve što im se pruža tokom programa stipendiranja jer je u inženjerskoj struci najbitnije praktično znanje i konstantno usavršavanje”, rekao je prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima.

Veliki broj stipendista je nakon programa stipendije dobio i zaposlenje u ovoj kompaniji.


https://www.subotica.com/promocija/infostud-grupa-dodelila-nove-stipendije-subotickim-studentima-id39898.html

https://www.subotica.info/2021/01/01/infostud-grupa-dodelila-nove-stipendije-subotickim-studentima