Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Újabb ösztöndíjazott hallgatók Szabadkai Műszaki Szakfőiskolában

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatói közül Kristian Gulači és Vékony Endre, valamint a Szegedi Tudományegyetem hallgatója Pető Dávid ösztöndíjban részesültek, miután a nyár folyamán részt vettek a szabadkai ’ICBTech’ vállalat „Summer Internship 2020” nyári gyakornoki programában.

Az ’ICBTech’ egyike az első olyan IKT vállalatoknak, amely ösztöndíj-programokat indított a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatói számára. Ezek közül a nyári gyakornoki program olyan ösztöndíjprogram, amely lehetővé teszi a tehetséges hallgatók számára, hogy gyakorlati munkájuk során a szoftverek fejlesztésével kapcsolatos területeken újabb ismereteket sajátítsanak el és tudásukat gyarapítsák, valamint a csapatmunka végzésére való készségeik mellett a kommunikáció és problémamegoldó készségeiket is fejleszthessék.

Az idei ösztöndíjprogram résztvevői és ösztöndíjasai a Szabadkai Műszaki Szakfőiskoláról Kristian Gulači és Vékony Endre, míg a Szegedi Tudományegyetemről Pető Dávid, akik a szerzett ösztöndíj által az adattudományok (Data Science) és a telefonos applikációk tudományának területein fejleszthetik és bővíthetik tudásukat.


A hallgatókkal megkötött szerződés aláírásakor Aleksandar Pejić a szabadkai ’ICBTech’ igazgatója mellett, Dr. Zlatko Čović a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola tanára és a közönségkapcsolati ügyekkel megbízott igazgatóhelyettese, valamint Dr. Stanić Molcer Piroška a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Szegedi Tudományegyetem tanára is jelen voltak.

Nagyon örülünk az újabb ösztöndíjban részesült hallgatóinknak, hiszen ez újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy az intézményünk kiváló mérnököket nevel ki és, hogy a Főiskolánk adja az ipari szakkáder alapját nem csak a térségben, de azon túl is.