Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Nove stipendije za studente VTŠ-a

Kristian Gulači i Endre Vekonj, studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija, kao i David Peto, student Segedinskog univerziteta, ovog leta su učestvovali u programu "Summer Internship 2020" kompanije "ICBTech" iz Subotice, u okviru kojeg su im dodeljene stipendije.

"ICBTech" je jedna od prvih IT kompanija koja je pokrenula programe stipendiranja za studente Visoke tehničke škole, a program letnje prakse podrazumeva stažiranje uz stipendiju, čime se talentovanim studentima omogućava da kroz praktičan rad steknu napredna znanja iz odabrabnih oblasti razvoja softverskih rešenja i razvijaju svoje veštine, pre svega, timski rad, komunikaciju i spremnost za rešavanje problema.

Ovogodišnji učesnici programa i dobitnici stipendije su Kristian Gulači i Endre Vekonj, studenti Visoke tehničke škole, kao i David Peto, student Segedinskog univerziteta, koji će unapređivati svoja znanja iz oblasti nauke o podacima (Data Science) i razvoja mobilnih aplikacija.

Potpisivanju ugovora sa studentima prisustvovali su Aleksandar Pejić, direktor kompanije "ICBTech", dr Zlatko Čović, profesor i pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima Visoke tehničke škole, te dr Piroška Stanić Molcer, profesorka Visoke tehničke škole i Segedinskog univerziteta.

Veoma smo srećni zbog ovih stipendija. One su još jedan dokaz da naša ustanova obrazuje stručan inženjerski kadar i da je Visoka tehnička škola temelj stručne radne snage industrije u okruženju, ali i šire.