Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Újság a PUNTE projekttel kapcsolatban

A PUNTE projekt (Poly-Universe in Teacher Training Education, 2020-1-HU01-KA203-078810, Erasmus+ programme, Strategic Partnerships for higher education), megjelent a PUNTE módszertani kézikönyv  „PUNTE Methodological Study“ címmel. A könyv a http://www.punte.eu/punte-study/ linken tölthető le. Dr. Gordana Stankov és Dr. Papp Zoltán, a  Szabadkai Műszaki Szakfőiskola tanárai, akik részt vesznek a projektben, részt vettek a könyv megírásában is, mint szerzők.

A PUNTE módszertani kézikönyvvel az olvasó egy olyan tanulmánykötetet kap, amely a teljességre törekvés jegyében mutatja be a Poly-Universe készlet bevezetésének és alkalmazásának lehetőségeit a tanárképzésben. Maga a Poly-Universe eszköztár megszületése egy alapvetően művészetközpontú koncepció eredménye, amely azonban az esztétikai szempontok mellett új távlatokat nyitott először a matematika tanításában, majd további tudományágakban is. Ma már kijelenthetjük, hogy a Poly-Universe készlet számos általános és középiskolában a mindennapok részévé vált. A kötet célja, hogy elősegítse ennek a mindennapi gyakorlatnak a tanárképző felsőoktatásba való beépülését, a módszertani alapok átadását a tanárok és tanárjelöltek számára.

A Poliuniverzum a Tanárképzésben / Poly-Universe in Teacher Training Education (PUNTE) projekt 2020 szeptemberében indult az Európai Bizottság Stratégiai Partnerségi Keretének támogatásával. A projekt célja olyan innovatív, transzdiszciplináris pedagógiai módszerek kidolgozása, amelyek elsősorban egy forradalmi oktatási eszközhöz, Szász Saxon János  Poliuniverzumához kapcsolódnak.