Visoka tehnička škola strukovnih studija
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Reč direktora

Dragi posetioci sajta Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici!

Počastvovan sam, što mogu da Vam poželim dobrodošlicu na našoj internet prezentaciji. Bilo bi mi izuzetno drago da Vas pozovem da istražite naš sajt, te da se upoznate sa našom ustanovom. Istražujući našu prezentaciju, bićete u mogućnosti da dobijete detaljne informacije o našim studijskim programima, nastavnicima i studentima, odnosno o svim aktivnostima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.

Naša Škola, osnovana je 1960. godine i predstavlja jednu od najcenjenijih državnih visokoškolskih ustanova u Srbiji. U proteklih više od pola veka, subotička Visoka tehnička škola, iznedrila je hiljade inženjera u polju tehničko-tehnoloških nauka, koji predstavljaju temelj stručnog kadra industrije u okruženju, ali i šire.

Obrazovni sistem naše ustanove, koji se temelji na obrazovanju orijentisanom ka praksi primenom najsavremenijih naučnih i tehničko-tehnoloških dostignuća, predstavlja osnovu uspeha Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici. Ako se ovome doda visoko obrazovani i izuzetno motivisani stručni nastavni kadar, te veoma vredni studenti, sa sigurnošću se može konstatovati da ćemo i u budućnosti biti nezaobilazni faktor u oblasti visokog obrazovanja, te da će stručnjaci školovani kod nas biti nosioci razvoja celokupnog društva.

S poštovanjem, Igor Fürstner direktor