Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Nova stipendija za našeg studenta

Ugovor o stipendiranju studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta od strane kompanije Infostud, potpisan je danas između predstavnika ove kompanije i dvoje mladih studenata kojima je dodeljena stipendija.

Studenti Stefan Stanić i Dajana Tolj dobitnici su ovogodišnje stipendije subotičke kompanije Infostud, sa kojom su danas potpisali ugovor. Kako kažu, proces selekcije, koji se sastojao iz izrade zadatka i intervjua, bio je veoma zanimljiv, te je na njih ostavio pozitivan utisak.

- Sam proces selekcije, kao i zadatak bili su veoma zanimljivi i već iz toga sam dosta naučio. Motivaciju za učešće sam pronašao u želji da naučim nešto novo, ali i da se razvijem kao osoba i nadam se kao stručnjak u budućnosti - kaže Stefan Stanić, student Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Kompanija Infostud je ove godine po prvi put pokrenula projekat stipendiranja studenata, a prema rečima Branimira Gajića, direktora kompanije, cilj projekta je bio da se, u saradnji sa visokoškolskim ustanovama u našem gradu, podigne vidiljivost i značaj Subotice na IT mapi u Srbiji.

- Ovo je prvi ozbiljan korak u sistemskom pristupu stipendiranja i veoma smo zadovoljni. Kada smo ušli u proces selekcije, nismo znali šta da očekujemo, koliko ljudi će se prijaviti, koje zadatke da postavimo, niti koliko novca da izdvojimo. Ovo je za nas pilot projekat, koji je prošao veoma uspešno i sa kojim smo želeli da pokažemo mladim ljudima u Subotici da mogu da dobiju podršku za svoj rad i učenje, a još bitnije je da posle toga imaju šansu za stručno usavršavanje i rad u oblasti informacionih tehnologija - poručio je Gajić, i dodao da se nada da će i druge firme slediti njihov primer.

Ispred Visoke tehničke škole strukovnih studija, Zlatko Čović se zahvalio kompaniji Infostud na uspešnoj saradnji, sa kojom su pokrenuli mnoge projekte.

- Ova stipendija nam je veoma značajna, jer je ona pokazatelj da je kompanija poput Infostuda pronašla još jednog strateškog partnera u našoj ustanovi, među kojima postoji veliki broj studenata, kako sadašnjih tako i bivših, koji rade u ovoj kompaniji i doprinose razvoju ne samo Infostuda, nego i IT sektora uopšte. Mi smo prezadovoljni i nadamo se da će se ovakva ulaganja u mlade nastaviti - istakao je Čović.

https://www.subotica.com/fotografije/album-71810-infostud-hotel-galleria-potpisivanje-ugovora-o-stipendiranju-studenata-vts-i-ekonomskog-fakulteta/

https://www.subotica.com/vesti/infostud-stipendirao-studente-vts-i-ekonomskog-fakulteta-id30628.html

https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10155134751268061/