Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Održana manifestacija Noć istraživača 2020

Ne odustajući od najveće naučne proslave u Evropi ni ove godine, Evropska noć istraživača je održana 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju. Putem interneta istraživači su mogli da učestvuju u brojnim naučnim izazovima, digitalnom lovu na blago, eksperimentima, radionicama, da poslušaju nekoliko predavanja i da se druže sa naučnicima.

Evropska noć istraživača u Srbiji finansirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska-Kiri. U ovogodišnju manifestaciju, koja se u Srbiji realizuje kroz tri projekta, uključeno je čak 28 gradova iz cele Srbije.

Projekat Reconnect Upgrade 20.20 (Research, Connections, Networks and Culture) vodi Kreativno edukativni centar iz Novog Sada, a partneri na ovom projektu su Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet Novi Sad,  Udruženje naučnih komunikatora – NAUKOM, Centar za promociju nauke i Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica.

Naša Škola je ponosna što se ovom projektu pridružila ne samo kao učesnik već i kao zvaničan partner.

Video materijale manifestacije Noć istraživača za Suboticu možete pogledati na YouTube kanalu Noć istraživača Subotica

Visoka tehnička škola strukovnih studija je pripremila nekoliko zanimljivih video materijala: http://nocistrazivaca.rs/sr/su-vts-2020

Materijal za Suboticu kao i ostale gradove je dostupan na zvaničnom sajtu Noć istraživača

https://www.subotica.com/vesti/noc-istrazivaca-ove-godine-onlajn-id39596.html

https://www.subotica.info/2020/11/25/noc-istrazivaca-2020-da-nauka-prostruji