Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Subotica Tech - College of Applied Sciences

Pozovite nas +38124/655-201

Praksa za studente VTŠ u Execom Nord-u

Predstavnici kompanije Execom Nord održali su predavanje na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici.

Prisutni studenti imali su priliku da od izvršnog direktora Bojana Đurića čuju nešto više o kompaniji, njenom istorijatu, planovima i ciljevima. On je istakao da su studentske prakse jedan od ključnih faktora razvoja kompanije, te je ohrabrio studente da na ovaj način unaprede svoje znanje i sposobnosti, i da se upoznaju sa evropskim projektima na kojima Execom Nord radi.

Studentima se obratio i softver developer Mladen Milanković, koji je sa njima podelio lična iskustva o radu u kompaniji i kroz konkretne primere opisao izazovne projekte i rad u dinamičnom timu. Budući IT stručnjaci posebno su bili zainteresovani za segment predavanja koji je bio posvećen zadacima u programskom jeziku C++, pa su u toku prezentacije mogli da diskutuju o idejama i rešenjima sa kolegama.

Predavanjima su prisustvovali studenti treće godine na predmetu Objektno orijentisano programiranje 3 kod profesorke Sanje Maravić Čisar, kao i kod profesora Roberta Pintera za studente druge i treće godine koji nastavu slušaju na mađarskom jeziku. Na ovaj način predstavnici kompanije razbili su jezičke barijere i otvorili vrata za praksu, stipendiju ili zaposlenje i onima kojima srpski jezik nije maternji.

Execom Nord osnovan je 2016. godine, kao ogranak novosadske softverske kuće Execom, i trenutno zapošljava 10 IT inženjera, sa tendencijom rasta. Uz jake veze sa lokalnim obrazovnim ustanovama, kompanija pretenduje da, uz kontrolisan rast, postane lider na ovom delu tržišta.

https://www.subotica.com/vesti/praksa-za-studente-vts-u-execom-nord-u-id30561.html